Idioma:
cat esp eng
Entrar a la web Actual.cat
Segueix-nos:
facebook twitter googleplus rss
Subscriure's al Newsletter
Totes les notícies

historia del PhotoShop, proves amb una foto de vacances

20 de juny del 2014

La primera imatge retocada digitalment amb aquesta eina és del 1987 i n'explica tota la història The Guardian.

Segons el diari anglès, és la fotografia coneguda amb un nom i tot, 'Jennifer in Paradise', que va fer i retocar posteriorment John Knoll, un dels cocreadors de Photoshop, a la seva xicota.

John Knoll i la seva nòvia Jennifer treballaven en una companyia d'efectes especials Lucasfilm i havien viatjat a Bora Bora per a unes vacances després del rodatge de Qui va enganyar a Roger Rabbit.

Aquell record de vacances es convertiria en la primera imatge en color amb la de demostrar el funcionament del producte. John ja coneixia alguns programes que estaven obrint el camí a la manipulació d'imatges, com el Pixar Image Computer, que permetia escanejar i modificar imatges a través d'una màquina que costava "centenars de milers de dòlars", segons recorda. El seu germà Thomas estava en aquells dies a la universitat investigant sobre la creació d'un programari amb una idea semblant. Així que es van posar a treballar-hi junts i van ser dissenyant i desenvolupant el que seria el primer Photoshop.

L'esmentada fotografia entra llavors en la història. En aquella època, a finals dels 80, hi havia molt poques imatges digitals i necessitaven una per demostrar el potencial del seu producte. A través d'uns col · legues que treballaven a Apple John va poder usar un escàner (que llavors eren màquines no molt comuns) per tenir una imatge pròpia i l'única fotografia que tenia a mà era aquesta foto de la seva dona a Tahití, segons recull The Guardian.

La protagonista de la foto recorda la imatge amb afecte: "El meu marit em va proposar matrimoni aquell mateix dia". Ell va decidir batejar aquesta foto com Jennifer in Paradise (Jennifer al paradís): "Era una bona imatge per fer les demos. Una imatge que agrada mirar i amb la que tècnicament es podien fer un munt de coses".

Compartir
Facebook Twitter Google + Menéame.net
peu
Generated by Plataforma Actualnews.es
Plataforma Actualnews