Idioma:
cat esp eng
Entrar a la web Actual.cat
Segueix-nos:
facebook twitter googleplus rss
Subscriure's al Newsletter
Totes les notícies

Protegir-se de les empreses que filtren contrasenyes a intrusos

01 d'agost del 2012
Cada vegada són més freqüents els atacs a proveïdors de serveis a Internet per obtenir les contrasenyes personals dels seus usuaris. Per exemple, el mes de juny es van robar 6.460.000 contrasenyes dels usuaris de LinkedIn. A principis de juliol, es va descobrir que s'havien filtrat 400.000 contrasenyes del servei Voices de Yahoo. Al cap d'uns dies van accedir a un fòrum important d'Android, i finalment al fòrum de Nvidia. En tots els casos, els intrusos es van apoderar de noms d'usuari i contrasenyes.

Avui dia es poden veure molts atacs que provoquen filtracions de dades personals importants com noms d'usuari i contrasenyes i molts dels atacs no s'anuncien al públic i la comunitat d'Internet no té coneixement d'ells.

Per descomptat, l'usuari no pot fer res per protegir-se davant un atac dirigit als seus proveïdors de serveis i evitar les filtracions, però sí que pot seguir aquests consells bàsics per evitar grans desastres si es comprometen contrasenyes:
  1. Utilitzar una contrasenya diferent per a cada servei d'Internet: No utilitzar la mateixa contrasenya per entrar a diferents serveis (correu, facebook, twitter, google, etc). Si s'utilitza la mateixa per tot, es posen en risc molts dels teus comptes alhora.
  2. Utilitzar contrasenyes complexes: Això significa que les contrasenyes haurien de tenir una combinació de símbols, lletres i caràcters especials.
  3. Utilitzar un administrador de contrasenyes d'alguna solució de seguretat: A vegades costa recordar les contrasenyes complexes, en aquest cas, una bona solució seria utilitzar un administrador de contrasenyes que les unifiqui i només calgui recordar-ne una per el dispositiu que s'utilitza.
Compartir
Facebook Twitter Google + Menéame.net
peu
Generated by Plataforma Actualnews.es
Plataforma Actualnews